Liever Lokaal: elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!

 

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten – dat is waar Liever Lokaal over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft? Het 448 pagina’s tellende boek zal met elke dag een verhaal en gerecht een jaar rond antwoorden kunnen bieden op de vraag: wat eten we vandaag?

Review over het boek uit Slow Food Magazine:

2014-09-26 16.57.49 kl
‘Ik raad iedereen aan om dit boek in de keuken bij de hand te houden en het regelmatig door te bladeren. De tips en trucs die erin staan helpen ons om beter te eten en – uiteindelijk – beter te leven in onze eigen omgeving. ’

– Carlo Petrini, voorzitter Slow Food Internationaal

db_110515_8899  IMG_1739kl

Annette van Ruitenburg is kok, tuinier en kookboekenschrijveren heeft veel kennis van streekproducten en natuurlijk koken. Tevens is ze initiatiefnemer en bestuurslid van Slow Food Texel. Annette maakte al eerder succesvolle kookboeken samen met fotograaf Ruth de Ruwe, waaronder Onvergetelijke groenten, De smaak van de Wadden en Eten voor je kind.

René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is voorzitter van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Hij schreef diverse boeken over landbouwhuisdieren.

Elsje Bruijnesteijn is culinair schrijver en -fotograaf met een voorliefde voor Slow Food-koken met lokaal eten uit het seizoen. Zij is mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht en organiseert wildplukwandelingen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

By | 2016-12-14T12:12:40+00:00 13 oktober 2014|Annette's Blog, Boeken, Slow Food|0 Comments

Leave A Comment