Reacties uit de media

2016-06-30-19-55-242016-09-22-14-46-122016-09-19-14-32-36

 

“Tussen het geweld van de stapels kookboeken die op de markt komen een welkome uitschieter!” – Lekkertafelen.nl

“Canon over etend en drinkend Zeeland. ” NRC, Sam de Voogt 19 sept 2016

“Mooie teksten en duidelijke recepten, maar vooral de geweldige fotografie maken het een waar koffietafelboek.” – smaakspionnen.nl

“Hoewel het neigt naar een koffie tafel boek om in te bladeren, kijken en lezen, valt er ook uit te koken is. “Parool, Jonna Freud *** juli 2016

“Lijvig boekwerk geworden, niet alleen over de gastronomie in Zeeland maar ook over de cultuur en natuur.”Trouw, Tineke Sluijter, juli 2016

“Liefdevol portret van Culinair Zeeland. Voor iedereen die meer wil weten over Zeeland of zich wil voorbereiden op een reis door de meest culinaire provincie is het boek een aanrader. ” Vis Magazine, Lieneke Schuitemaker aug 2016

“De nieuwe uitgave sluit aan bij eerdere succesboeken over de regionale keuken van Texel en de Wadden van schrijfster Annette van Ruitenburg en fotografe Ruth de Ruwe. Dat duo was ook voor Zeeland enthousiast te maken. Zo staan er nu drie namen op de cover van Zilt Zoet Zeeland. ” PZC,  Jan van Damme,  juni 2016

“Zo biedt dit boek een prachtige indruk van alles wat Zeeland in de keuken en op zee en land te bieden heeft, met een mooie balans tussen oud en nieuw. En daar kan Ibiza eigenlijk niet eens aan tippen!” Koken Blog. NL Miranda Diesch 

“In het 256 bladzijden tellende boek met hardcover en in gewicht ruim anderhalve kilo heb je letterlijk wat in handen. Vanaf de eerste bladzijde zijn de foto’s die direct de sfeer en de toon van dit boek bepalen.De recepturen zijn duidelijk en bondig beschreven en zijn goed te doen voor de gemiddelde hobby kok.Zilt Zoet Zeeland is een receptenboek en inspiratieboek dat iedereen moet lezen die naar deze provincie af reist.” Kookboeken recensies, Marco Louter sept 2016 **** en halve *

“Zilt Zoet Zeeland is niet een standaard kookboek maar ook een naslagwerk, een doorbladerboek en een latenwenogevengenietenvanzeelandboek. Ik ontdek altijd graag de leukste plekjes in eigen land, en de volgende keer dat Zeeland op de agenda staat ga ik zeker weer even neuzen in het boek om een culinaire tour uit te stippelen.” ongewoonlekker.com

 

bestand-13-10-16-19-32-50bestand-13-10-16-19-28-54

recensiesfmagazinejuni2016  k

Zilt Zoet Zeeland volop in de belangstelling

Sinds de presentatie in juni is er ontzettend veel belangstelling geweest voor Zilt Zoet Zeeland. Het ligt in alle boekhandels in Zeeland, is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en vele andere boekhandels in Nederland. Op blogs, in uiteenlopende tijdschriften en landelijke kranten is het boek bovendien overstelpt met positieve recensies. Genoeg aandacht voor Zeeland als dé culinaire provincie van Nederland. Het NRC publiceerde in september een hele week lang elke dag een recept uit het boek in de rubriek Thuiskok. En in diezelfde week besteedde Harold Hamersma in zijn wijn/spijsrubriek in het Parool aandacht aan het boek door het recept Kokkels met zeewier en pasta tijdens zijn vakantie in Callantsoog te bereiden. Want wie zegt dat je in Zeeland moet wonen om op zijn Zeeuws te kunnen genieten?

 

Zilt- Zoet- Zeeland, natuur, cultuur en Zeeuwse kost. Boekproject van Ruth de Ruwe, Tanja van den Berge & Annette van Ruitenburg, verschenen 20 juni 2016.

By | 2016-12-14T12:12:39+00:00 13 oktober 2016|Annette's Blog|0 Comments