Wat: Texelaren gaan –alleen samen-  eten

Waar: Op Texel

Wanneer: 14 april, in een serie van meerdere diners de komende weken

Voor wie: inwoners van Texel

 Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg,  hebben elkaar gevonden in het verkennen van de eetcultuur van de Wadden, en van Texel in het bijzonder.

Onlangs organiseerden ze een kookwedstrijd voor Sakmeel / Broeder / Boffer / Jan-in-de-zak.

Het enthousiasme dat deze wedstrijd met zich meebracht heeft tot Kieke & Skranse geleid.

De vraag nu is: hoe ontmoet je elkaar en eet je samen in deze rare tijd, ook al zit je alleen? Wat als we de komende periode op elke dinsdag samen eten en genieten van een maaltijd van Texelse bodem? 

  • Wilt u thuis de maaltijd bereiden alleen, of met partner of gezin dat kan:

Bestel een Kieke & Skranse pakket bij I Love Texel/ PLUS Hooijschuur en kook samen een Texelse maaltijd. Bestel het in de winkel of bel tel 316426 of leg contact via FB

  • Maakt u gebruik van Tafeltje Dekje dan krijgt u deze speciaal bereide maaltijd thuisbezorgd

Zo kunnen ouderen, alleenstaanden, gezinnen,  jongeren en  bewoners van het verpleeghuis en de Gollards samen Kieke & Skranse.

Uitvoering:

Kieke: Om het gevoel van samen eten te realiseren zullen we mensen helpen om in meerdere kleine groepjes van bijvoorbeeld 6 mensen via videoverbindingen samen te eten. Er zal ook een  uitzending zijn op het digitale kanaal 177 van Kabeltex, en ICTexel zal dit technisch ondersteunen.  Deze maaltijd zal worden ingeluid door de burgemeester van Texel. Voor de volgende diners zullen  wethouder Huisman, een verhaal van Lodewijk Dros en mogelijk nog andere sprekers de maaltijd in-, of uitluiden.

Skranse: Het bereiden van de maaltijden bij de Gollards en bezorgen via Tafeltje Dekje kanaal van een gezamenlijke maaltijd van de producten die op het eiland voorhanden zijn. Wij werken zoveel mogelijk met producten rechtstreeks van Texelse producenten, Annette heeft hiervoor de recepten gemaakt. De keuken van de Gollards kan geen basisproducten verwerken. De keuken van De Krim zal alle voorbereidingen voor haar rekening nemen zoals aardappels schillen, groente wassen en snijden. En wat nu niet op Texel beschikbaar is, kopen we in de kop van Noord-Holland. Vanuit de bestaande keukens zullen de maaltijden geleverd worden.

Het is de bedoeling de komende tijd meerdere diners met steeds andere gerechten  op deze wijze te organiseren. Telkens met een andere doelgroep, thema, menu en spreker.

 Ondersteuning:

De leden van de Rotary en Rotaract helpen bij de praktische invulling door bij de maaltijden te helpen met de uitzending van de videostream. 

Voor de volgende edities willen we graag ook samenwerken met diverse organisaties op Texel. Dus wilt u dit initiatief als organisatie, bedrijf of persoon ondersteunen laat het ons dan weten. Wij zoeken ook sponsoren om de maaltijden voor een redelijke prijs te kunnen blijven aanbieden.

Kieke en Skranse is tot stand gekomen in samenwerking met:

Gemeente Texel

Tafeltje Dekje

Gollards

Krim Texel

Lodewijk Dros

Erwin Goënga – PLUS Hooijschuur

Dirk van der Beek – Labora Returns

Annette van Ruitenburg –  Culinair Eiland Projecten