Zilt Zoet Zeeland, natuur, cultuur en gastronomie een smaakvolle reis door het land in zee.

Presentatie en Promotie: 

Op 20 juni overhandiging door Tanja van den Berge, geboren en getogen Zeeuwse van het eerste exemplaar van het boek aan gedeputeerde van de Provincie Zeeland dhr. Jo-Annes de Bat ten overstaan van de Nederlandse en Vlaamse pers.

Op 23 juni  boekhandel de Vries in Zierikzee, dan signeren Tanja en Annette tussen 19.00 en 21.00.

Op 25 juni in boekhandel De Drukkerij in Middelburg:  van 14.00 tot 15.00 een signeersessie met Tanja en Annette

Op 26 juni signeren we tussen 12.00 en 16.00 in boekhandel het Paard van Troje in Goes.

En voor alle expat- Zeeuwen en andere Zeeland liefhebbers organiseert restaurant Staal Haarlem op 30 juni een Eat & Read in het teken van Zilt Zoet Zeeland. Annette en Tanja zijn aanwezig voor het eat & meet gedeelte reserveren via: www.staalhaarlem.nl

Verdere plannen: ‘t Hof Welgelegen aanschuif diner in het najaar, Texel nazomer Zeeuws en Texels bier proeverij en gerechtjes bij de Taveerne De 12 Balcken, Hemingway’s Beach Restaurant Bergen aan Zee e.a.

Tot ziens in culinair Zeeland!

Zilt Zoet Zeeland is een reis-, kook- en fotoboek waarin veel aandacht is voor de overweldigende schoonheid van de Zeeuwse natuur met verhalen van producenten, chefs en heerlijke recepten. Annette van Ruitenburg en Ruth de Ruwe bezochten de Zeeuwse eilanden samen met Tanja van den Berge, Zeeuwse van geboorte en maakten samen dit prachtige boek.

“Texel en Zeeland hebben veel raak punten, dat maakt het voor ons allemaal een soort thuis wedstrijd”.

ZZZ Cover lowres

Als de eerste reportage de foto oplevert die meteen een van de mooiste is van het boek, dan zit het goed. Als een bescherm engel prijkt de wolk aan de Zeeuwse lucht. Misschien komt het wel door mijn andere vak, gedragstherapeutisch werker en mediator dat ook het niet expliciete mij opvalt. En deze achtergrond kennis helpt me als culinair schrijver. Want ik ben altijd op zoek naar de drijfveer, vindingsrijkheid en motivatie van mensen waar ik mee werk. Als ik dat tegenkom dan weet ik dat het goed is. En geen moeite is mij dan te veel. Met de boot van acht uur vanaf Texel vertrekken om vervolgens precies op tijd te zijn voor de lunch op Hoofdplaat in Zeeland. En dan doorrijden om een verhaal te maken in Cadzand. Regelmatig maakte ik deze reis vol ontmoetingen met gepassioneerde chefs en producenten. En ik keerde terug vol verhalen, met heerlijke producten en herinneringen aan behulpzame mensen, om vervolgens thuis aan de slag te gaan en mooie gerechten te creëren. Overigens, de reis van Texel naar Zeeland lijkt steeds sneller te gaan….

 

RuthTanja-IMG_1654bAnnette-IMG_8811b

 

Formaat 25 X 28

Omvang 256 pag.

Uitvoering gebonden met leeslint

Prijs    39,95

Te koop in de boekhandel vanaf 20 juni en op deze site te bestellen

ISBN 978 90 5956 707 8

Fontaine Uitgevers | Ruth de Ruwe Producties