Zilt: kook,- teel,- moestuinier en natuurboek verschijnt!
Zilt: 75 Heerlijke recepten en moestuin- en teeltips In Zilt leren Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman je hoe je zelf zilte groenten kweekt en teelt, en – niet geheel onbelangrijk [...]
Lekker Wads, nieuw boek van Lodewijk Dros & Annette van Ruitenburg verschenen bij Boom uitgevers
Wat aten mijn opa en oma eigenlijk?, vraagt Lodewijk Dros zich af. Onder de talloze gerechten en drankjes die op de eilanden als authentiek worden aangeprezen, vindt hij nauwelijks iets terug van wat zijn Texelse grootouders [...]
Kieke & Skranse: gezamenlijke digitale maaltijd moet alle Texelaars verbinden
Wat: Texelaren gaan -alleen samen- eten Waar: Op Texel Wanneer: 14 april, in een serie van meerdere diners de komende weken Voor wie: inwoners van Texel Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg, hebben elkaar [...]
Heel Texel kookt heel Texels: doe mee aan de jan-in-de-zak-wedstrijd!
Heel Texel kookt heel Texels Doe mee aan de jan-in-de-zak-wedstrijd! Jan-in-de-zak kookwedstrijd zet een bijzonder, halfvergeten gerecht uit de Texelse eetcultuur weer op tafel. Wie maakt 'm zodat ie smaakt als vroeger? Wie [...]
Eet Wads!
Lekker Wads Eetbare identiteit van de Wadden Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg werken beiden aan een nieuw boek over het culinaire leven rond de Waddenzee. Voor het boek ‘Lekker Wads’, dat volgend jaar [...]