Blog Medium Image2016-12-14T12:12:39+01:00

Zilt: kook,- teel,- moestuinier en natuurboek verschijnt!

Zilt: 75 Heerlijke recepten en moestuin- en teeltips In Zilt leren Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman je hoe je zelf zilte groenten kweekt en teelt, en – niet geheel onbelangrijk – wat je er allemaal mee kunt doen. Met meer dan 75 heerlijke en veelzijdige ziltegroentenrecepten. Via QR-codes in het boek zijn er filmpjes te [...]

Lekker Wads, nieuw boek van Lodewijk Dros & Annette van Ruitenburg verschenen bij Boom uitgevers

Wat aten mijn opa en oma eigenlijk?, vraagt Lodewijk Dros zich af. Onder de talloze gerechten en drankjes die op de eilanden als authentiek worden aangeprezen, vindt hij nauwelijks iets terug van wat zijn Texelse grootouders op tafel zetten. De eilanders zijn gemoderniseerd door de maalstroom van het toerisme; hun culinaire cultuur is weggevaagd. Via kinderboeken, familieoverlevering en talloze bronnen van [...]

By |18 januari 2021|Categorieën: Annette's Blog, Boeken, Wads|Label: , , |0 Reacties

Kieke & Skranse: gezamenlijke digitale maaltijd moet alle Texelaars verbinden

Wat: Texelaren gaan -alleen samen-  eten Waar: Op Texel Wanneer: 14 april, in een serie van meerdere diners de komende weken Voor wie: inwoners van Texel  Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg,  hebben elkaar gevonden in het verkennen van de eetcultuur van de Wadden, en van Texel in het bijzonder. Onlangs organiseerden ze een kookwedstrijd voor Sakmeel / Broeder [...]

By |8 april 2020|Categorieën: Annette's Blog|0 Reacties

Heel Texel kookt heel Texels: doe mee aan de jan-in-de-zak-wedstrijd!

Heel Texel kookt heel Texels Doe mee aan de jan-in-de-zak-wedstrijd! Jan-in-de-zak kookwedstrijd zet een bijzonder, halfvergeten gerecht uit de Texelse eetcultuur weer op tafel. Wie maakt 'm zodat ie smaakt als vroeger? Wie verzint een nieuw recept? Op zaterdag 8 februari organiseren we de Texelse jan-in-de-zak-kookwedstrijd. Die is onderdeel van de Texelse Cultuurnacht 2020 in Oosterend. Met deze [...]

By |12 januari 2020|Categorieën: 2020, Wads|Label: , , , , |0 Reacties

Eet Wads!

Lekker Wads Eetbare identiteit van de Wadden Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg werken beiden aan een nieuw boek over het culinaire leven rond de Waddenzee.  Voor het boek ‘Lekker Wads’, dat volgend jaar verschijnt dui­ken zij de geschiedenis in, op zoek naar gerechten die rond 1900 op het menu stonden, en naar de verspreiding ervan. Hun queeste leidt [...]

By |7 november 2019|Categorieën: Wads|1 Reactie
Ga naar de bovenkant